вгору

Оновлення від M.E.Doc: удосконалення модуля «Фінансова звітність за МСФЗ» (формат iXBRL)

27.11.2023

Ми у M.E.Doc завжди працюємо над удосконаленням програми та кожного її модуля для комфортної роботи кожного користувача. Зокрема, постійно оновлюється та покращується модуль «Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL)». Так, ми оновили Довідник розділів «Майстра заповнення даних» для великих звітів.

Звітність за МСФЗ на основі таксономії містить ряд форм з великою кількість показників, для яких раніше було реалізовано «Майстер заповнення даних». Прикладами таких форм можуть бути звіти [822100] Примітки – Основні засоби або  [823180] Примітки – Нематеріальні активи (не наводимо повний перелік цих звітів, оскільки з кожним наступним випуском таксономії таких форм стає все більше). Для зручності користувача, в формах де є Майстер заповнення даних, додано Довідник. Для того, щоб його відкрити потрібно натиснути кнопку  (Рис.1).

медок мсфз
Рис.1

Перевагою такого Довідника над випадним списком розділів заповнення є зручний пошук та фільтрація даних. Це стає надалі актуальнішим для користувачів, оскільки з кожною новою ітерацією таксономії в звіти додається все більше показників для розкриття і в такий спосіб збільшується кількість розділів для заповнення. Наразі пошук та фільтрація в сучасних інструментах обробки даних важливі для роботи з великою кількістю інформації. 

Так довідник надає додаткові можливості:

  1. Швидкий доступ до потрібної інформації (Пошукова навігація дозволяє користувачам швидко знаходити конкретні дані серед великої кількості інформації. Замість перегляду всього списку або таблиці, користувач може введенням ключових слів або фраз знайти необхідні елементи).
  2. Ефективне фільтрування даних (Фільтрація дозволяє користувачам вибирати конкретні критерії для зображення тільки певних даних).
  3. Точна інформація за допомогою фільтрації (Користувач може застосовувати фільтри, щоб отримати точну інформацію, яку шукає).
  4. Зручне управління великим обсягом даних (Дозволяє ефективно керувати інформацією та аналізувати її без перевантаження користувача).


Для того, щоб скористатись функцією пошуку потрібно у відповідному полі ввести ключове слово чи кілька слів назви необхідного розділу або його порядковий номер (Рис.2).

медок мсфз

Рис.2

Щоб відфільтрувати дані, необхідно натиснути кнопку «Встановити фільтр»  і в кожній з двох граф довідника з’являться спадні списки для фільтрації. У такий спосіб фільтрувати можна як за порядковим номером, так і за назвою розділу (Рис.3)
 

медок мсфз

Рис.3

У Довіднику також реалізована спливна підказка, що дозволяє побачити повну назву необхідного для заповнення даними розділу. Для того, щоб зображення розділу було повним, потрібно навести курсор миші на відповідний рядок (Рис.4).
 

медок мсфз

Рис.4

Так, користувач має два альтернативних рішення щодо зображення розділів заповнення даними для великих звітів і може обирати зручний для себе варіант. 

Пам’ятайте, якщо у вас виникли запитання чи потрібна допомога, ви завжди можете звернутись до наших фахівців за консультацією: +380 44 206 72 10

Також нагадуємо, що більше інформації про роботу із фінансовою звітністю ви завжди можете знайти у нашому «Блозі бухгалтера» у розділі МСФЗ (iXBRL)

Cсылка