вгору

Підсумки 2023 року для M.E.Doc: зростання, інновації та відповідність викликам часу

29.12.2023

2023 рік був роком значних змін для українського бізнесу. Війна в Україні, нові економічні реалії та законодавчі зміни поставили перед підприємцями нові завдання. У цьому контексті M.E.Doc, як лідер ринку електронного документообігу (ЕДО), продовжував розвиватися та удосконалюватися, щоб надавати своїм користувачам ефективні інструменти для ефективної роботи за будь-яких умов.

Основні тенденції

Однією із важливих тенденцій 2023 року стало зростання популярності електронного документообігу. В умовах воєнного стану та імовірних перебоїв у роботі поштового зв'язку, електронні документи — стабільно надійний спосіб обміну інформацією між контрагентами. Так, у 2023 році через платформу ПТАХ за допомогою М.Е.Док відправили понад 55 млн документів.

M.E.Doc завжди пропонував своїм користувачам широкий спектр інструментів для електронного документообігу. Тож, у 2023 році було реалізовано чимало крутих і корисних новинок.

Електронна ТТН

На початку січня 2023 року було проведено зустріч між представниками держави та провайдерів електронного документообігу, на якій повідомлено про завершення розробки Системи е-ТТН та про подальші плани щодо впровадження електронної товарно-транспортної накладної. Роумінг-платформа ПТАХ стала одним з перших провайдерів ЕДО в Україні, що успішно пройшов акредитацію у регулятора щодо роботи з ЦБД е-ТТН. 

Розширення функціонала програми M.EDoc

У 2023 році M.E.Doc отримав ряд важливих програмних оновлень, які покращили можливості програми та зробили використання її більш зручним та ефективним.

Так, у 2023 році було впроваджено такі можливості:

  • Візування документів — це погодження документів відповідальними особами при внутрішньому електронному документообігу на підприємстві. Водночас візи на документах не зображатимуться у контрагента під час отримання таких документів. А візувати у M.E.Doc можна як вихідні документи, так і вхідні, що були отримані від контрагентів.
  • У програмі M.E.Doc додано можливість зберігати первинні документи з КЕП у форматі CAdES-Х Long. CAdES-X Long — це стандарт електронного підпису, що використовується для довготривалого зберігання. Тому, завдяки CAdES-X Long, зберігати документи довго стало ще простіше. Тепер всі ваші е-документи, що, відповідно до законодавства, потребують тривалого збереження, можуть надійно лежати хоч вічність

Корисні можливості у M.E.Doc 

  • Автопродовжування сертифікатів КЕП

    M.E.Doc реалізував підтримку зручного автоматичного продовження строку дії сертифікатів КЕП. Тепер користувачі M.E.Doc можуть бути впевнені, що їхні сертифікати КЕП будуть завжди актуальними, і можна не витрачати час на відвідування офісу для продовження своїх КЕП.
     
  • Можливість перенесення даних з минулого періоду

    Раніше користувачі M.E.Doc, які хотіли перенести дані з минулого періоду зі звіту за МСФЗ, були змушені робити це вручну. Це було досить трудомістким процесом, який міг призвести до помилок. M.E.Doc же реалізував функцію автоматичного перенесення даних з минулого періоду. Так, користувачі M.E.Doc можуть легко перенести всі необхідні дані з минулих періодів, просто натиснувши одну кнопку.
     
  • Автоматичне формування фінансової звітності за МСФЗ

    M.E.Doc подбав про функцію автоматичного формування фінансової звітності за МСФЗ. Ця функція дозволяє користувачам M.E.Doc автоматично формувати фінансову звітність за МСФЗ на основі даних, які вони вводять у програму. Це значно спрощує процес підготовки фінансової звітності та робить його більш ефективним.

    Звісно модуль «Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL)» постійно оновлюється та покращується. Так, у 2023 ми також оновили Довідник розділів «Майстра заповнення даних» для великих звітів та додали нові можливості: швидкий доступ до потрібної інформації, ефективне фільтрування даних, точну інформацію за допомогою фільтрації, зручне управління великим обсягом даних.
     
  • Звітність про відкриття або закриття електронного гаманця платника податків

    Відповідно до Закону України №1591 «Про платіжні послуги», зокрема, останніх змін у ньому, — тепер небанківські надавачі платіжних послуг мають право на випуск електронних грошей. До недавнього часу емітентами електронних грошей могли бути лише банки. 

    Подати звітність про відкриття/закриття рахунків платників можна у програмі M.E.Doc. Для подання такої звітності у програмі розроблено модуль «Банківські рахунки», який вже здобув свою популярність серед банківських установ, які користуються ним.

    Детальна інструкція як відкрити/закрити рахунок платника у програмі M.E.Doc тут.


Нові навчальні матеріали та підтримка користувачів

M.E.Doc постійно надає своїм користувачам нові навчальні матеріали та підтримку. У 2023 році компанія M.E.Doc стабільно випускала новий навчальний портал, який містить відеоуроки, статті та інші матеріали, які допомагають користувачам M.E.Doc легко працювати у програмі.

Також наші фахівці провели серію онлайн-семінарів з роботи в модулі “Фінансова звітність за МСФЗ (формат iXBRL)” у програмі M.E.Doc для всіх суб’єктів звітування, які подають фінзвітність до МСФЗ.

M.E.Doc.Informer у Telegram 

Крім того, M.E.Doc має телеграм-канал — надійний помічник бухгалтера, який швидко та вчасно повідомляє про всі зміни законодавства, фахово та докладно розтлумачує їх і своєчасно нагадує про важливе.

Там на користувачів чекають завжди актуальні новини зі світу бухгалтерії та зміни законодавства, детальні огляди важливих тем для кожного підприємця та бухгалтера, свіжі оновлення від M.E.Doc, море корисного контенту від експертів ЕДО у зручному відеоформаті.

Все це і навіть більше доступно для усіх користувачів у нашому телеграм-каналі M.E.Doc. Informer, де вже майже 7 тис. підписників отримують фахову інформацію, а ще мають зручний бот для зворотного зв'язку та консультацій.

M.E.Doc є лідером ринку електронного документообігу в Україні. Програма постійно розвивається та удосконалюється, щоб надавати своїм користувачам ефективні інструменти для роботи в нових умовах. У 2023 році M.E.Doc продовжував зростати та розвиватися, набуваючи нових функцій та відповідаючи викликам часу. M.E.Doc — завжди надійний та стабільний помічник для українського бізнесу.