вгору

Про технологічний розвиток України на IV Національному форумі ІТ-директорів органів влади

02.11.2018

Електронні документи набирають обертів!

Цими днями, 1-2 листопада, в Києві відбувається ІV Національний форум ІТ-директорів органів влади, присвячений впливу розвитку технологій на суспільство та обговоренню глобальних змін, з якими сьогодні стикається Україна на своєму шляху цифрових перетворень.

Кожного дня на форумі йде по три сесії доповідей та обговорень від лідерів органів державної влади України та міжнародних експертів про цифровізацію державних установ, кібербезпеку та електронні послуги.

Експерти роблять висновок, що e-government – це незворотній процес. Електронні документи вже щільно увійшли в усі процеси і державні інституції наздоганяють загальну цифровізацію. На практиці це вже: електронні реєстри, довідки для громадян, витяги, електронний обмін документами в держутсановах.

Як зазначив при обговореннях Ліннар Війк, директор програми "Розумний уряд" академії електронного управління Естонії: «Для цифрових змін ви маєте все: інформаційну жагу, компетенції та драйверів».

По впровадженню технологій ми бачимо, що держава – це не велика неповоротка машина, а сучасний прогресивний механізм, який прагне трансформації. В цій трансформації технології обміну е-документами стають рушійною силою. На їх прикладі, оцінюючи швидкість, зручність, законність та широке впровадження, укріплюється впевненість в перевагах електронного документообігу для всіх галузей бюджетних та комерційних секторів.

Цифрова трансформація впливає на розвиток законодавчої бази, яка підтримує ці процеси – на форумі детально обговорювали нові пріоритети вибору програмного забезпечення, де перевага віддається софту, який має державний висновок про гарантії безпеки. Такий висновок рівня гарантій Г-3 від Держспецз′яку має програма M.E.Doc.

Команда розробника протягом всього заходу присутня на форумі та відповідає на запитання про ІТ-рішення безпаперової роботи. Випускаючи вже 18 років для українського комерційного ринку та бюджетної сфери рішення із автоматизації та електронного документообміну, приємно ділитися експертизою з учасниками форуму. Адже сьогоднішня аудиторія – це ті хто міняє життя за допомогою технологій та збільшує можливості.