вгору

Відновлення реєстру податкових накладних

17.07.2017

У зв’язку з останніми подіями, у клієнтів з’явилась потреба відновити реєстр податкових накладних. Для зручності в програмі «M.E.Doc» реалізовано модуль «Звірка документів з ЄРПН». Цей модуль призначений для порівняння кількості документів, які зареєстровані на дану установу в ЄРПН та кількості таких документів у програмі.

Для виконання звірки необхідно на панелі фільтрів обрати інтервал дат (1 на малюнку), за який необхідна звірка (максимально можна вибрати один місяць). Модуль самостійно аналізує та визначає, якого типу необхідно сформувати та відправити запити, і потім формує і відправляє запити «на дату», якщо в програмі немає актуального витягу та «за списком», якщо вже було отримано актуальний витяг «на дату».

Далі натисніть кнопку «Оновити інформацію» (2 на малюнку). Буде виконаний автоматичний перерахунок документів у базі згідно з наявними витягами за вибраний інтервал часу.

Для завантаження у програму відсутніх документів із ЄРПН (як витягів, так і файлів ПН та РК):

  1. 1. Сформуйте новий запит та відправте його, натиснувши за посиланням «Відправити запити в ЄРПН» (3 на малюнку) та накладіть ЕЦП. Це необхідно для того, щоб програма створила запит «на дату» та перевірила кількість зареєстрованих документів в ЄРПН.
  2. 2. Через деякий час прийміть вхідну кореспонденцію, натиснувши за посиланням «Прийом пошти» (4 на малюнку). Це необхідне для отримання витягів в програму.
  3. 3. Після отримання усіх витягів сформуйте повторно запит та відправте його, натиснувши за посиланням «Відправити запити в ЄРПН» та накладіть ЕЦП. Це необхідне для того, щоб програма створила запит «за списком», внесла в нього всі документи, які відсутні в програмі та проставила відмітку «Імпорт документу з квитанцією».
  4. 4. Через деякий час прийміть вхідну кореспонденцію, натиснувши за посиланням «Прийом пошти». Це необхідне для отримання документів в програму.

Звертаємо Вашу увагу, що не важливо, за допомогою якого програмного забезпечення подавалися на реєстрацію податкові накладні, так як дані в програму завантажуються з єдиного реєстру ДФС.

Аналогічно модулю «Звірка документів з ЄРПН» працює модуль «Звірка документів з ЄРАН». Останній модуль призначений для завантаження у програму відсутніх акцизних документів (АН та РК).