вгору

Vodafonе розпочав е-документообмін з бізнес-клієнтами використовуючи програму M.E.Doc на базі платформи ПТАХ

28.09.2018

Український мобільний оператор Vodafonе, ПрАТ «ВФ Україна», розмістив на своєму сайті офіційне повідомлення про перехід на електронні рахунки з ЕЦП з бізнес-клієнтами. Обмін рахунками телеком-оператор здійснюватиме засобами програмного забезпечення M.E.Doc через уніфіковану платформу ПТАХ, яка призначена для обміну документами в електронному вигляді з використанням електронного цифрового підпису.

Щомісячні рахунки за надані телекомунікаційні послуги від Vodafonе Україна в електронному вигляді бізнес-клієнти, які надали відповідну згоду, зможуть отримати в будь-якій програмі чи сервісі, які приєднані до платформи електронного документообміну ПТАХ. Всі е-документи при такому формуванні та надсиланні підписуються ЕЦП і є аналогами рахунків в паперовій формі.

Переваги е-документообміну бізнес-клієнти Vodafonе зможуть відчути вже з жовтня цього року.

«Обмін документами можливий в будь-якому зручному форматі, наприклад , .xml, .pdf та вкладеними файлами (.doc, .jpg,), –  пояснює представник розробника платформи Delivery Manager Олександр Меньшиков. – Всі вони підписуються ЕЦП та при передачі шифруються, забезпечуючи повний захист інформації. Передача е-документів відбувається на платформі ПТАХ – це уніфікована платформа електронного документообміну, яка об’єднує всіх його учасників. До платформи вже підключено програми та сервіси, в яких контрагенти можуть формувати та надсилати е-документи. Серед них найпопулярніші: M.E.Doc, СОТА, FlyDoc та інші. Це надає можливість підключеним користувачам отримувати документи без перешкод чи додаткових дій в тій програмі, в якій вони працюють».