вгору

Розроблено проект змін до Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку

Міністерство фінансів України на офіційному веб-сайті у розділі «Проекти нормативно-правових актів» за 21.05.2018 р. оприлюднило проект наказу «Про затвердження Змін до Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку».

Проектом передбачено привести Положення про документальне забезпечення записів у бухгалтерському обліку, затверджене наказом МФУ від 24.05.1995 № 88, (далі – Положення № 88) у відповідність із нормами Закону України від 05.10.2017 р. № 2164, яким з 1 січня 2018 року запроваджені зміни до Закону «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» щодо особливостей визнання господарських операцій у разі виявлення недоліків у первинних документах, якими такі операції оформлені.

Пропонується, зокрема, доповнити пункт 2.4 глави 2 Положення № 88 новим абзацом такого змісту:

«Неістотні недоліки в документах, що містять відомості про господарську операцію, не є підставою для невизнання господарської операції, за умови, що такі недоліки не перешкоджають можливості ідентифікувати особу, яка брала участь у здійсненні господарської операції, та містять відомості про дату складання документа, назву підприємства, від імені якого складено документ, зміст та обсяг господарської операції тощо.»

Також проект містить уточнення щодо особи, яка забезпечує ведення бухгалтерського обліку на підприємстві.