вгору

Законопроект № 11084 про клуб білого бізнесу готується до другого читання

Я. Железняк на своєму Телеграм-каналі повідомив про прийняття за основу 24.04.2024 р. проекту Закону про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей податкового адміністрування під час воєнного стану для платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства від 13.03.2024 р. № 11084 (про клуб білого бізнесу). Про реєстрації цього законопроекту ми повідомляли тут. 

Якщо підприємець відповідає простим та прозорим критеріям щодо рівня сплати податків вище середнього по галузі та вищий за середній по галузі рівень зарплати, податковий контроль у вигляді перевірок за ним не здійснюється. 

Платники податків, включені до Переліку, отримуватимуть такі переваги: 

  • мораторій на документальні перевірки; 
  • скорочення строків камеральної та документальної перевірок у цілях бюджетного відшкодування – 5 календарних днів; 
  • індивідуальні податкові консультації протягом 5 календарних днів; 
  • за платником податків закріплюється комплаєнс-менеджер, з яким платник зможе взаємодіяти зокрема із використанням засобів дистанційного зв’язку, у тому числі у режимі відеоконференції; 
  • платник податків на свій запит у 5-денний строк має право отримати відомості про наявну у контролюючого органу податкову інформацію, яка може свідчити про податкові ризики у діяльності платника податків, а також консультацію щодо усунення таких ризиків.