вгору

Чекайте на чергові зміни до форми декларації з податку на прибуток: є проект наказу

На сайті ДФС оприлюднено проект наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до форми Податкової декларації з податку на прибуток підприємств» (далі – проект наказу).

Як зазначено у пояснювальній записці до проекту наказу, форма декларації приводиться у відповідність із положеннями Податкового кодексу України (далі – ПКУ), якими передбачено збільшення фінрезультату податкового (звітного) періоду за деякими операціями, зокрема, з неприбутківцями та страховими посередниками (пп. 140.5.4, пп. 141.1.3 ПКУ). Ці зміни також знайдуть відображення у додатку PI.

Крім цього, контролюючими органами вносяться зміни й до окремих додатків декларації:

  • додаток ПН – щодо заповнення відомостей про нерезидента;
  • додаток ВП – щодо можливості подання платником податку на прибуток фінзвітності за звітний (податковий) період, що уточнюється, якщо уточнення показників здійснюється у складі декларації за будь-який наступний податковий період відповідно пп. «б» п. 50.1 ПКУ.

З метою належного контролю щодо цільового використання вивільнених від оподаткування коштів внесено зміни до основної частини декларації та додатку ВП.

Форма декларації доповнюється додатком ПП, де будуть відображатися суми податку на прибуток підприємств, не сплачені суб’єктом господарювання до бюджету у зв’язку з отриманням податкових пільг з 01.01.2020 р.

Доступно про особливості застосування форм декларації з податку на прибуток – 2018 та уточнення минулих періодів читайте у Блозі бухгалтера.