вгору

Оприлюднено форму примірного договору про надання електронних документів ФСС

ФСС на своєму сайті оприлюднив форму примірного договору про надання електронних документів ФСС.

Інформуємо наших користувачів, що для подачі заяв-розрахунків (C1100101), повідомлень про виплату коштів застрахованим особам (C1100201) і звітності по використанню коштів Фонду (C0100224) в електронному вигляді в програмі М.E.Doc, страхувальники мають звернутись до робочих органів виконавчої дирекції Фонду або їх відділень для укладення відповідних договорів.

Зверніть увагу!

Форму договору буде реалізовано в програмі М.E.Doc в найближчому оновленні 11.00.017. Бланк договору (С1200101) можна знайти у розділі ФСС України в Реєстрі бланків. Договір можна заповнити та роздрукувати з програми, а потім подати у паперовому вигляді у відповідне відділення ФСС.

Нагадаємо, що при відправленні електронних звітів робочий орган виконавчої дирекції Фонду забезпечує відправлення страхувальнику трьох видів квитанцій:

  1. про одержання електронного документа, що засвідчує факт і час його одержання;
  2. про надходження електронного документа, що за результатами перевірки засвідчує факт і час його відправлення;
  3. про приймання електронного документа, що засвідчує факт і час приймання (неприймання) електронного документа та внесення його даних у базу.

Спосіб подання документів визначається роботодавцями на добровільних засадах, подання електронних документів надає страхувальнику право не подавати їх на паперових носіях. Водночас, зберігається можливість подачі заяви-розрахунку безпосередньо до робочого органу ВД ФСС або його відділення за своїм місцезнаходженням чи місцем проживання.

У разі подання документа в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису роздрукована заява-розрахунок разом із наданими застрахованими особами документами, на підставі яких призначались окремі виплати та матеріальне забезпечення, зберігається у страхувальника.

Про це нагадав ФСС на своєму офіційному сайті.

Докладно про нову звітність з лікарняних та інших виплат за рахунок ФСС з 1 жовтня та алгоритм її заповнення та про єдину звітність по заборгованості зі сплати страхових внесків, яку планує ввести ФСС з 1 січня 2019 року – читайте у Блозі бухгалтера.