вгору

Особливості заповнення графи 3 таблиці 1 Додатка 5 Звіту з ЄСВ – від податківців

У графі 3 «Сума чистого доходу (прибутку), заявлена в податковій декларації / Самостійно визначена сума доходу / Частка розподіленого доходу» таблиці 1 Звіту про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску (форма №Д5 річна), затвердженого наказом Мінфіну від 14.04.2015 № 435, відображаються:

  • фізособами-підприємцями на загальній системі оподаткування та особами, які провадять незалежну професійну діяльність, – чистий оподатковуваний дохід (прибуток), зазначений у податковій декларації. В рядках у розрізі кожного календарного місяця зазначається середньомісячний оподатковуваний дохід, який розраховується:

  • фізособами-підприємцями на спрощеній системі оподаткування, – самостійно визначена сума доходу. В рядках у розрізі кожного календарного місяця зазначається сума доходу, яка не може бути меншою за розмір мінімальної зарплати, встановленої законом на місяць;
  • членами фермерського господарства – частка розподіленого доходу, отриманого такими платниками від чистого прибутку фермерського господарства у звітному році, що підлягає оподаткуванню ПДФО. В рядках у розрізі кожного календарного місяця зазначається середньомісячний оподатковуваний дохід.

Відповідну інформацію розміщено в Інформаційно-довідковому ресурсі «ЗІР», категорія 301.06.

Зверніть увагу! Раніше для підприємців на загальній системі оподаткування середньомісячний оподатковуваний дохід визначався в рядках в розрізі кожного календарного місяця шляхом ділення річного чистого доходу (прибутку) на кількість місяців, протягом яких він був отриманий. У місяцях, коли дохід не отримувався, рядок не заповнювався (у паперовій формі – ставився прочерк).

Нагадаємо нашим користувачам, що у M.E.Doc реалізовані форми Додатка 5 Звіту з ЄСВ для підприємців, у т. ч. на спрощеній системі, – ідентифікатор F3000512, а для самозайнятих осіб (що займаються незалежною діяльністю та членів фермерських господарств) – F3005112.

Зразки заповнення Звіту з ЄСВ для підприємців навела ДФС у Черкаській області.

Додатково читайте матеріали:

Додаток 5 Звіту з ЄСВ за 2018 рік: наближається строк звітування;

Як подати Звіт з ЄСВ у програмі M.E.Doc: подаємо Таблиці 1, 5 та 6 додатку 4.